Osnovna škola fra Jeronim Vladić - Ripci | SVEČANO PROSLAVLJEN DAN UČITELJA
Naslovnica

SVEČANO PROSLAVLJEN DAN UČITELJA

-Autor: OS škola Ripci, Objavljeno 06.10.2017 11:34

Učitelji naše škole svečano su u Motelu „Rama“ obilježili Svjetski dan učitelja. Zajedno s kolegicama i kolegama iz drugih osnovnih škola s područja Općine Prozor-Rama, te nastavnicima iz Srednje škole Prozor i odgajateljicama  Dječjeg vrtića  „Ciciban“ su se uz odličnu glazbu zabavljali do kasno u noć.

Na početku svečanosti sve nazočne učitelje, nastavnike i umirovljene učitelje pozdravio je sindikalno povjerenik Milan Topić. Ovom prilikom obratio se s nekoliko prigodnih riječi i zaželio svima sretan Svjetski dan učitelja.

Poseban trenutak proslave bio je ispraćaj nastavnika likovne kulture Blaža Batinića i Anđe Meštrović, spremačice u OŠ Marka Marulića u mirovinu.Uz prigodan dar kolegice i kolege su im poželjeli  da dane u mirovini provedu u zdravlju i veselju.

U cijelom svijetu 5. listopada se obilježava Svjetski dan učitelja. Cilj obilježavanja je da se pruži podrška prosvjetnim radnicima i njihovoj suštinskoj ulozi u  odgoju i obrazovanju i djece, jer oni grade temelj za budućnost.

Polazak u školu i susret sa učiteljem ostaje u sjećanju cijeli život. Dani potpune bezbrižnosti prolaze, a na životnu scenu stižu i radne obaveze.

Kako će ih dijete prihvatiti, zavisi od mnogo toga, a u velikoj mjeri od uloge učitelja i njegove sposobnosti i spremnosti da zadrži dječju pažnju, da ih motivira da stječu nova znanja i što je još važnije da uče kako da postanu dobri ljudi.