Naslovnica

Svečano obilježen Dan OŠ fra Jeronima Vladića Ripci

-Autor: OS škola Ripci, Objavljeno 08.03.2013 08:37

Danas je svečano obilježen dan Osnovne škole fra Jeronima Vladića Ripci koja nosi ime po istaknutom ramskom franjevcu. Osnovna škola fra Jeronima Vladića nosi ime od 31. svibnja 1991. godine.Za dan škole uzet je datum rođenja fra Jeronima Vladića, 2. ožujak 1848. godine. Kulturno-zabavna priredba održana je u kino dvorani franjevačkog samostana na Šćitu. Veliki broj roditelja, učenika i gostiju okupio se na svečanom programu kako bi vidjeli i uživali u onome što su učenici i učitelji pripremili. Sekcije su se zaista potrudile i pripremile zanimljiv program u kojem su predstavile i izvele brojne glazbene točke, recitacije, plesove, a posebno je zanimljiv bio nastup malih folkloraša.

Nazočne goste u kratkom obraćanju srdačno je pozdravio ravnatelj škole prof. Ivo Iličić. Posebne pozdrave uputio je nekadašnjim djelatnicima škole koji su sada u zasluženoj mirovini te predstavnicima Ministarstva prosvjete HNŽ-a. Čestitao je dan škole svim nazočnim učiteljima i učenicima. Također je ravnatelj škole danas gostovao u programu Radija Rame. Ovu priliku iskoristio je da nešto više kaže o radu škole i naglasio kako je škola sudjelovala na brojnim općinskim i županijskim natjecanjima te postigla zavidne rezultate. Od 1967 godine kada je otvorena škola u Ripcima, iz nje je izišao veliki broj mladih i obrazovanih ljudi koji su danas ugledni i uspješni širom svijeta. Današnja održana priredba bila je prilika da se pokažu talenti učenika, njihova stvaralačka energija, ali i plodovi pedagoškog rada.

Potrebno je  naglasiti da je danas službeno otvorena i web-stranica škole (www.os-ripci.org) koja će zasigurno doprinijeti boljoj razmjeni informacija između učitelja, učenika i roditelja. Osvježenje i vedrinu podario je raznovrstan glazbeni repertoar zbora škole kojim rukovodi prof. Sonja Jozić. Nakon održane priredbe uslijedio je prigodan domjenak u motelu Rama za sve djelatnike i njihove goste.