Naslovnica

IZVANUČIONIČKA NASTAVA (MOJ ZAVIČAJ-KULTURNE USTANOVE)

-Autor: OS škola Ripci, Objavljeno 20.03.2019 14:25

U sklopu izvanučioničke nastave učenici III. i IV razreda naše škole zajedno sa svojim učiteljicama danas su posjetili Franjevački samostan na Šćitu, Etnografski muzej i Umjetničku galeriju.  Cilj izvanučioničke nastave je bio učenje o kulturnim ustanovama, povijesnim spomenicima u svom zavičaju te učenje otkrivanjem u neposrednoj životnoj stvarnosti, u kojemu se učenici susreću s prirodnom i kulturnom okolinom, ljudima koji u njoj žive i koji su utjecali na okolinu.

U samostanskom dvorištu učenici su se upoznali s  „Galerijom na otvorenom“ (Ramski križ, Posljednja večera, Diva Grabovčeva, Spomen obolježje ramskim stradalnicima)

Učenici su se u Etnografskom muzeju upoznali s izloženim predmetima kojima su se nekad ljudi koristili u privredi zanatstvu i stočarstvu, zatim s prometnim sredstvima – kojim su se nekada koristili, s ramskom tradicionalnom  muškom i ženskom narodnom nošnjom . Najzanimljiviji dio učenicima je bio  na trećem katu muzeja  gdje je postavljena flora i fauna koja je obitavala ili još uvijek obitava na području našeg zavičaja.