Naslovnica

SVEČANO PROSLAVLJEN DAN ŠKOLE

-Autor: OS škola Ripci, Objavljeno 04.03.2020 08:20

Jučer je svečano obilježen Dan naše škole koja nosi ime po istaknutom ramskom franjevcu. Osnovna škola fra Jeronima Vladića nosi ime od 31. svibnja 1991. godine. Za dan škole uzet je datum rođenja fra Jeronima Vladića, 2. ožujaka 1848. godine.

Kulturno-zabavna priredba održana je u kino dvorani franjevačkog samostana na Šćitu. Veliki broj roditelja, učenika i gostiju okupio se na svečanom programu kako bi vidjeli i uživali u onome što su učenici i učitelji pripremili.

Sekcije su se zaista potrudile i pripremile zanimljiv program u kojem su predstavile i izvele brojne glazbene, plesne točke, recitacije, a poseban smijeh svojim nastupom izmamili su učenici petog razreda iz Rumboka.

Nazočne goste u kratkom obraćanju srdačno je pozdravio ravnatelj škole prof. Ivo Iličić. Čestitao je dan škole svim nazočnim učiteljima i učenicima.

Od 1968 godine kada je otvorena škola u Ripcima, iz nje je izišao veliki broj mladih i obrazovanih ljudi koji su danas ugledni i uspješni širom svijeta.

Današnja održana priredba bila je prilika da se pokažu talenti učenika, njihova stvaralačka energija, ali i plodovi pedagoškog rada.

Osvježenje i vedrinu podario je raznovrstan glazbeni repertoar zbora škole kojim rukovodi prof. Sonja Cvitanović. Nakon održane priredbe uslijedio je prigodan domjenak u prostorijama škole za sve djelatnike i njihove goste.