Naslovnica

OBILJEŽEN DAN ŠKOLE

-Autor: OS škola Ripci, Objavljeno 03.03.2021 08:43

Jučer su učenici i djelatnici naše škole obilježili Dan škole. Dan škole svake godine obilježava se 2.ožujka, datum kad je rođen istaknuti ramski franjevac  fra Jeronim Vladić po kome škola nosi  naziv.

Ove godine obilježavanje Dana škole je proteklo u sasvim novim i drugačijim uvjetima, a razlog tomu je  epidemija korona virusa.

Obilježavanje ja započelo svečanom sjednicom Učiteljskog vijeća na kojoj se govorilo o aktualnoj problematici škole,epidemiološkoj situaciji,  uspjehu učenika u učenju i vladanju te  smjernicama za budući  rad u odgojno-obrazovnom procesu do proljetnog raspusta i do kraja školske godine.

Zbog novonastale epidemiološke situacije ove godine nije bilo tradicionalne školske priredbe koja se svake godine održavala u kino dvorani Franjevačkog samostana na Šćitu gdje su  učenici, učitelji i nastavnici uvijek pripremali bogat kulturno-zabavni program. Taj program bio je rezultat truda i rada učenika i učitelja u izvannastavnim aktivnostima, a odličan ishod toga bile su zanimljive  točke od prve dio posljednje.

Zato su učenici petog razreda zajedno sa svojom učiteljicom Mirom Faletar pripremili kratak ali „sladak“  sedmominutni program  u kojem su prikazali izvođenje nastave na daljinu u sadašnjim okolnostima koronavirusa. Učenici i učiteljica su  zajednički pripremili mini priredbu  te nam na originalan način prenijeli smiješnu stranu online nastave.

Ovaj njihov uradak je snimljen te ga svi učenici, roditelji i nastavnici mogu vidjeti i na službenoj Internet stranici škole.

Važno je napomenuti i da su se učenici područne škole na Orašcu potrudili kroz likovni izražaj dočarati kako su oni doživjeli Dan škole.

Nadamo se da je  ovako obilježavanje Dana naše škole posljednji put i da ćemo sljedeće godine se vratiti u normalno stanje, s punim kapacitetom, još bolji i jači obilježiti ovaj posebni dan.