Naslovnica

HUMANITARNA AKCIJA "NEKA SVIMA BUDE BOŽIĆ"

-Autor: OS škola Ripci, Objavljeno 06.12.2013 23:06
Pred nama su božićni blagdani, a Božić je vrijeme darivanja. U našoj blizini puno je obitelji koje se nalaze u teškom socijalnom stanju te si ne mogu priuštiti osnovne životne namirnice. Kako bi svi osjetili blagdanski ugođaj u toplini svoga doma učenici, njihovi roditelji i djelatnici Osnovne škole fra Jeronima Vladića pokrenuli su tradicionalnu božićnu humanitarnu akciju pod nazivom „Neka svima bude Božić“.

Humanitarna akcija organizirana je za obitelj Ivana Zečevića-Ruleta iz Rumboka, samohranog i nezaposlenog oca petero djece. Obitelj Zečević živi u lošim materijalnim uvjetima i svaka pomoć im je dobrodošla.

U cilju razvijanja svijesti o brizi, empatiji za druge i učenja socijalne osjetljivosti od rane dobi djelatnici, učenici i njihovi roditelji odvojili su dio novca od sebe kako bi ga darovali ovoj obitelji i pokušali barem na jedan trenutak uljepšati predstojeće božićne blagdane.

Učenici i djelatnici OŠ fra Jeronima Vladića prikupljali su novčane priloge i ukupno prikupili 1410, 00 KM. Od ovih sredstava kupljena je zimnica te svakodnevne životne kućne potrepštine. Prikupljene darove u ime učenika i djelatnika škole predao je ravnatelj škole Ivo Iličić.

Obitelj Zečević najiskrenije zahvaljuje svim djelatnicima, učenicima i njihovim roditeljima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji za velikodušnu i nesebičnu pomoć. Drago im je da ima još ljudi otvorena srca koji su spremni odvojiti od sebe i darovati drugima.

Unatoč teškoj ekonomskoj situaciji, učenici, roditelji i djelatnici su još jednom pokazali humanost na djelu i veliko nesebično srce.