Naslovnica

BOŽIĆNA PRIREDBA

-Autor: OS škola Ripci, Objavljeno 21.12.2013 20:01
Božić je blagdan obitelji, okupljanja, darivanja i sjećanje na one koji su ponekad zaboravljeni. To je blagdan koji u naša srca unosi radost, mir i veselje. U posljednjim danima prosinca sva djeca su jako nestrpljiva u iščekivanju najradosnijeg kršćanskog blagdana. Sam ambijent u obiteljima, školi i crkvi pokazuje da se nešto veliko s radoznalošću iščekuje.

Predblagdanske aktivnosti u OŠ fra Jeronima Vladića započele su projektom pod nazivom „Adventski vez“ u kojem su sudjelovali izradom adventskih vijenaca. Svojom maštovitošću i originalnošću zadivili su sve posjetitelje božićnog sajma u Prozoru. Zatim su aktivnosti nastavljene humanitarnom akcijom pod nazivom „Neka svima bude Božić“ u kojoj su djelatnici, učenici i njihovi roditelji pokazali veliko srce prikupljanjem novca i kupovinom osnovnih životnih namirnica za jednu ramsku obitelj kako bi joj uljepšali nadolazeće božićne blagdane. Kako se približava božićno vrijeme tako su i učenici sve aktivniji. Pod budnim okom nastavnika likovne kulture Blaža Batinića izradili su božićne jaslice koje svojom ljepotom privlače pozornost učenika, učitelja i svih posjetitelja škole. Učenici trećeg i četvrtog razreda zajedno sa svojim učiteljicama okitili su božićno drvce koje daje novi izgled unutrašnjosti škole.

Središnji događaj pred kraj prvog obrazovnog razdoblja je tradicionalna božićna priredba koja već dugi niz godina donosi čaroliju Božića i osmijehe na dječja lica. Božićne priredbe održane su i u područnim školama na Orašcu i u Rumbocima. Učenici su uz pomoć svojih učitelja i nastavnika pripremili bogat programa te scenskim nastupom, riječju i pjesmom sve nazočne uveli u predstojeće božićne blagdane. Na početku programa sve učitelje, učenike, njihove roditelje pozdravio je ravnatelj škole Ivo Iličić, zahvalio svima na uloženom trudu u pripremanju priredbe i zaželio čestit Božić i božićne blagdane. Školski zbor izvedbom božićnih pjesama davao je poseban ugođaj priredbi. Sav trud i zalaganje koje učenici pokazuju u sekcijama i izvannastavnim aktivnostima došao je do izražaja u izvedenim prigodnim igrokazima i recitacijama. Izvedbom božićne priredbe učenici su oduševili sve nazočne, a kao potvrda dobro izvedene školske manifestacije bili su osmjesi i ogromni pljesci nakon svake odigrane točke.

Druženje djelatnika nastavljeno je u prostorijama škole uz tradicionalni božićni domjenak. Ovom prilikom zahvaljujemo se gvardijanu Franjevačkog samostana na Šćiti fra Tomislavu Brkoviću na ustupljenom prostoru kino dvorane.

Svi djelatnici i učenici OŠ fra Jeronima Vladića Ripci žele Vam blagoslovljen Božić i sretnu Novu 2014. godinu