Naslovnica

OBILJEŽENO VALENTINOVO

-Autor: OS škola Ripci, Objavljeno 22.02.2023 11:25

U našoj školi obilježeno Valentinovo. Prije samog obilježavanja Valentinova, nekoliko dana ranije vrijedni učenici naše škole su počeli ukrašavati školski hodnik raznim dekoracijama, valentinovskim srcima i drugim motivima. Na  stol je postavljena „ljubavna kutija“ u koju su učenici ubacivali male simbolične darove ili pisma svojim simpatijama. Na taj način su iskazali  ljubav prema simpatiji , a na  sam  dan Valentinova  su  dijelili darove i pisma po razredima.

 

Na dan obilježavanja Valentinova bilo je veoma veselo, zabavno s puno smijeha i radosti. Učenici zajedno s prof. glazbene kulture Sonjom Cvitanović osmislili su tri kratke igre u kojima se natjecalo šest parova.

Prije igranja igara, školski zbor  je na poseban način pjesmom uveo učeniku u obilježavanje Valentinova, a zatim je slijedilo najzanimljivije.

 

U prvoj igri su parovi imali zadatak prepoznati ljubavnu pjesmu koja je sastavljena iz dijelova.

Druga igra je bila traženje drugog para zavezanih očiju.

Zadnja igra je bila sastavljanje ljubavnih stihova pomoću Morseovog koda.

Svi parovi koji su pobijedili u igrama  dobili su simbolične darove. Učenici su bili sretni, zadovoljni ovakvim (malo drukčijim) načinom obilježavanja Valentinova, jer  u zadnje vrijeme nedostaje druženja, pjesme i smjeha što je i dio odgoja i obrazovanja u školi.