Naslovnica

SVEČANO OBILJEŽEN DAN ŠKOLE

-Autor: OS škola Ripci, Objavljeno 03.03.2023 09:15

Jučer su učenici, učitelji, i nastavnici svečano obilježili Dan škole. Tom prigodom organizirana je i realizirana tradicionalna priredba u kino dvorani franjevačkog samostana na Šćitu. Mnogobrojni roditelji i gosti su u jednosatnom programu kroz trinaest točaka mogli vidjeti vrijedan rad učenika i  učitelja kroz sekcije koje su se  izmjenjivale na pozornici.

Na početku  priredbe ravnatelj škole je pozdravio sve nazočne učenike i  djelatnike te im čestitao Dan škole.

Povodom Dana škole, filmska sekcija pod vodstvom nastavnika informatike Maria Belje osmislila je i snimila kratki film o životu istaknutog ramskog franjevca fra Jeronima Vladića. U nekoliko kratkih crta prikazan je život fra Jeronima Vladića i njegov ogroman doprinos u naučavanju tadašnjeg ramskog puka. U nastavku nas film vodi kroz vremeplov od stare škole na Šćitu pa do izgradnje nove škole u Ripcima. Kroz ovu obrazovnu instituciju prošle su mnoge generacije učenika od koji su mnogi i danas poznati širom BiH i diljem svijeta. Ovaj kratki film je prvijenac za mladu ekipu te se nadamo da će im ovo biti dobar poticaj u budućem radu.

Zatim se nazočnima obratio gvardijan samostana na Šćitu fra Andrija Jozić koji je na poseban način istaknuo  fra Jeronima i njegov životni put te važnost njegovog odgojno-obrazovnog rada za tadašnjeg ramskog čovjeka.

Školski zbor  je i ovaj put bio na visini zadatka. Repertoar pjesama koje su pripremili za priredbu oduševio je sve nazočne.

Plesna skupina „Zvjezdice“ plesom uz pjesmu  izvela je točku „Moja nova torba“

Zanimljiv igrokaz pripremili su učenici VII.b koji su pokušali uvjeriti publiku kako je ipak najlipše u Rami

A tradicionalne pjesme, igre i običaje još uvijek pokušavaju  sačuvat od zaborava  naše folklorne sekcije.

Prvo se predstavila folklorna sekcija iz  područne škole Rumboci a zatim i  sekcija središnje škole Ripci

Školska priredba završila je pjesmom školskog zbora, a druženje djelatnika i gostiju nastavljeno je uz prigodni domjenak