Naslovnica

Predstavnici Omladinske banke posjetili školu

-Autor: OS škola Ripci, Objavljeno 02.04.2013 11:01

Predstavnici Omladinske banke posjetili su našu školu i upoznali učenike sa uvjetima i načinom apliciranja na otvoreni javni poziv za financiranje projekata neformalnih skupina mladih s ciljem poboljšanja uvjeta života.

Program “Omladinske banke BiH” ima za cilj da poveća sudjelovanje mladih u razvoju lokalnih zajednica kroz aktivnu ulogu u procesima donošenja odluka, te pružanje podrške aktivnostima mladih u njihovim zajednicama kroz dodjelu bespovratnih novčanih sredstava projektima neformalnih grupa mladih. Omladinska banka stvara mogućnosti za omladinske grupe da u skladu sa potrebama u općinama rade na konkretnim projektima (kulturnim, sportskim i drugim), sudjeluju kao aktivni građani u svojim zajednicama, stječu znanja i razvijaju vještine profesionalnog upravljanja i vođenja kroz razvoj svojih kapaciteta i praktično iskustvo u upravljanju programom malih grantova koji direktno podržavaju mlade u ruralnim sredinama.

Fond Omladinske banke Prozor-Rama za 2013. godinu je 15 560 KM,a osiguran je od Fondacije Mozaik od USAID-a i Općine Prozor-Rama.Posebno se podržavaju projekti iz područja: informiranja mladih, zdravstvene zaštite, obrazovanja, kulture, zaštite životne sredine.

Učenicima je naglašeno kako su objavljeni  pozivi za prijam prijedloga projekata  Prijedlozi projekata mogu se podnijeti od 04.03.-15.04.2013. godine