Naslovnica

EKO AKCIJA

-Autor: OS škola Ripci, Objavljeno 23.03.2022 08:22
Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda (22.ožujka) članovi eko sekcije OŠ fra Jeronima Vladića Ripci zajedno s pedagogom su realizirali eko akciju čišćenja uz prometnicu od škole do Jaklićkog mosta i do Podborskog raskrižja.Ukupno je sudjelovao 21 učenik. Poseban nagasak u eko akciji je bio prikupljnje PET i limene ambalaže odbačne uz cestu. Prikupljeno je više od 50 vreća koje su ubačene u kontejner na daljnju reciklažu.

Opširnije...

OBILJEŽEN DAN RUŽIČASTIH MAJICA

-Autor: OS škola Ripci, Objavljeno 24.02.2022 08:15
Svake godine zadnje srijede u mjesecu veljači obilježava se Dan ružičastih majica . Simbolika dana odnosi se na prevenciju vršnjačkog nasilja, Ideja je nastala u znak protesta zbog događaja u jednoj školi u Kanadi 2007. godine. Žrtva nasilja bio je učenik koji je na prvi dan škole došao u ružičastoj majici u znak podrške svojoj majci koja je oboljela od karcinoma dojke. Vršnjaci su gu ismijavali, psihički i fizički zlostavljali tog dječaka koji je obukao ružičastu majicu.

Opširnije...

OBILJEŽENO VALENTINOVO

-Autor: OS škola Ripci, Objavljeno 15.02.2022 11:34
Jučer je u našoj školi obilježeno Valentinovo. Prije samog obilježavanja Valentinova, nekoliko dana ranije vrijedni učenici naše škole su počeli ukrašavati školski hodnik raznim dekoracijama, valentinovskim srcima i balončićima. Na stol je postavljena „ljubavna kutija“ u koju su učenici ubacivali male simbolične darove ili pisma svojim simpatijama. Na taj način su iskazali ljubav prema simpatiji , a na sam dan Valentinova su dijelili darove i pisma po razredima.

Opširnije...