Naslovnica

UČITELJI POSJETILI SINJ I SPLIT

-Autor: OS škola Ripci, Objavljeno 09.04.2019 12:01
U jutarnjim satima vesela ekipa je krenula iz Prozora, preko Tomislavgrada do Sinja. Putovanje do Sinja je prošlo u ugodnoj atmosferi zaboravljajući na svakodnevne školske brige i obveze. U suncem okupanom Trilju učitelji su popili jutarnja kavu i nastavili put prema Sinju. Dolaskom u Sinj napravljena je zajednička fotografija kod jednog od najprepoznatljivijih simbola Sinja, živopisna skulptura alkara na konju koja je postavljena na samom početku alkarskog trkališta.

Opširnije...

UČENICI U EKO AKCIJI

-Autor: OS škola Ripci, Objavljeno 02.04.2019 08:30
Povodom obilježavanja Svjetskog dana voda učenici III. razreda zajedno s učiteljicom Mirom Faletar organizirali su i proveli eko akciju čišćenja obale Ramskog jezera. U sat i pol vremena učenici su od škole pa do nasipa pokupili veliku količinu otpada s posebnim naglaskom na razvrstavanje plastike. Osim plastike i raznih vrsta ambalaže kojoj za razgradnju treba više od 600 godina, učenici su pokupili razne vrste tekstila, gume i drugih „ukrasa“ koji ne pripadaju čistoći Ramskog jezera.

Opširnije...

MARIJA DŽOLAN NAJBOLJA U RECITIRANJU (KRASNOSLOVU)

-Autor: OS škola Ripci, Objavljeno 01.04.2019 12:59
Danas je održano školsko natjecanje u krasnoslovu (interpretativnom recitiranju) za učenike četvrtih razreda. Programski sadržaj natjecanja bilo je interpretativno recitiranje kroz koje vodimo učenike u doživljavanje drukčijeg ugođaja, drukčijeg doživljavanja svijeta, u zapažanju motiva koji unose radost, iskazuju emotivnost, oblikuju čudesnu razigranost izraza i ritma.

Opširnije...